nedelja, 23. december 2018

Marakeški sporazum in implicitna afirmacija

V zadnjem času se vse bolj kaže brezperspektivnost slovenske mainstream desnice in širše slovenske proti-levičarske sfere. Da se s tem na tem mestu ukvarjamo, je zato, ker želimo opozoriti na posamezne stvari, da bi doprinesli svoj zanemarljiv delež k eventuelni obči refleksiji te desnice in sočasni demontaciji te desnice in končno remontaciji desnice v nekaj kompaktnega.

Eden od prikazov te brezperspektivnosti in spotikanja ob lastne noge desničarske politike in aktivnih soudeležencev v diskusijah na socialnih omrežjih, je ta primer Marakeš. Tu se je desnica poenotila ob nekem naravnost bizarnem nasprotovanju ničvredni konvenciji ZN. Do tu bi bilo še vse v redu, a postajalo je jasno, da so okostneli karierni politiki v nezadovoljstvu nad to konvencijo med ljudmi zavohali možnost, da si dvignejo nekaj svoje relevance in so postavili ta ničvreden kos papirja, ki ga bo ničvredna organizacija Združenih narodov vtaknila v svoje zmahane fascikle, za samo jedro večmesečnega mešanja megle in žretja zraka.

Paradoks, ki se je pri tem pojavil pa je bil v tem, da so ti desni politiki in predvsem desni volivci in samo-angažirani desni aktivisti s svojim nasprotovanjem marakeškemu sporazumu, izrekali implicitno afirmacijo Združenim narodom. S tem, ko so se tako srčno borili, da ta nefunkcionalna, patetična tvorba, ki ji pravimo ZN, ne bi sprejela nekega sporazuma, so v resnici govorili več o njej, kot pa o samem sporazumu. Izkazovali so ji lojalnost in pomembnost njenega obstoja. Namesto, da bi pljunili na tla ob omembi te organizacije in njenih neštetih konvencij, so se srčno borili, da konvencije ne bi sprejeli.

KAJTI ČE JO SPREJMEMO... BO ZAVEZUJOČA. Veliki ZN bo rekel in mi bomo storili!

Kako patetično, da so v resnici ti nasprotniki globalizacije implicitno afirmirali pasje procesije, ki se na vsake toliko zgodijo pod okriljem te globalistične organizacije, ki ji pravimo ZN.

Pravi odnos do te marakeške konvencije in katere koli druge konvencije, ki jo kadarkoli sprejme ta ničvredna organizacija je, da se z njo nihče ne obremenjuje. Treba je delati za nacionalno politiko in pustiti karierne diplomate, da se kratkočasijo z izdelovanjem svojih nefunkcionalnih konvencij in predlogov in prošenj in jadikovanj.
 
Kdor pa nasprotuje tej ničvredni marakeški konvenciji, v resnici implicitno afirmira obstoj parazitske prostozidarske organizacije imenovane OZN.
 
-NeoDomobranec

Ni komentarjev:

Objavite komentar