četrtek, 28. januar 2016

Framasonski recept

Leta 1890, ko so imeli liberalci na drugi strani še rezistenco proti njihovim izprevrženim nazorom, in ko je ta rezistenca še znala prepoznati prostozidarje, ki so stali za liberalci, so ljudje lahko brali naslednje kratko besedilo. In kar avtor v njem prepozna in predstavi, se je naposled izkazalo za več kot uspešno. Na takšne in podobne načine so prostozidarji in njihovi biriči liberalci počasi pripravljali pot komunizmu, ki nam je uničil narod. Nekoč ga bomo morali terjati nazaj, ker je naš.

Framasonski recept


Dr. A. M., 1890



Žalostna resnica je, da se javljajo v slovstvu in v umetnosti, v odgoji in v poduku vedno strastnejši napadi na vero in nravnost. Odkod to izhaja, pove nam masonska knjiga : „Amico del Popolo“, katera priporočuje svojim bratom:

„Masonstvo mora v prvi vrsti na to delati, da pripravi duhovščino na slab glas, in da zabranjuje občevanje ljudstva z duhovščino bodisi v verskih družbah, bodisi v družinah. Ženo moramo odtujiti cerkvi in jo živiti s čitanjem časnikov in romanov, katerih glavni smoter je dokazati, da je vera velika nesreča. Po občinah naj bodo opazovalna središča, katera naj bodo v tesni zvezi z vradniki, učitelji in trgovci, a v vednem nasprotji z duhovščino; ta središča zbirajo naj novice in jih pošiljajo časnikom, da se vniči brezmiselno češčenje duhovščine. Družine, katere čitajo katoliške liste, moramo zasmehovati in v vsako družino vriniti liberalen list; ako se upa kedo zagovarjati duhovščino, moramo ga pobijati. Proti duhovščini poslužujmo se liberalnih delavskih društev, šole, otroških vrtov, podpirajmo delo ob nedeljah, priredujmo za ljudstvo s potujočimi gledališčinimi igralci razne predstave ..., kajti strasti ako jih zdramimo, odtegujejo mladino od duhovščine. Ne bodimo izbirčni pri sredstvih, da le izpodrinemo veljavo vere in duhovščine; vsako sredstvo je dobro, da oprostimo človeštvo duhovniških verig.“

Tej izjavi ni treba pojasnila!

Ni komentarjev:

Objavite komentar